Skip to content Follow us

‘Het is een geweldige markt, veel potentie en de taalbarrière is minimaal’

Lees meer over hoe het Nederlandse bedrijf K10 Workingdogs actief werd op de Britse markt. Aan het woord, Jasper Schoenmakers. Directeur van K10 Workingdogs.

Wat doet K10 Workingdogs in het Verenigd Koninkrijk en waarom is het bedrijf deze kant op gekomen?

K10 Workingdogs levert werkhonden, equipment, consultancy, opleidingen en voer aan overheidsinstellingen in 36 landen verspreid over alle continenten. Politie, Douane, gevangeniswezen en ministeries van Defensie zijn onze klanten die we bedienen vanuit vier vestigingen; twee in Nederland en in het VK en de VS. De redenen voor vestiging in het VK zijn legio, maar doorslaggevend was dat de Engelse overheid liever zaken doet met Engelse bedrijven en dat het verwerken van klachten, garanties en orders lokaal beter gaat. Nu blijkt in de praktijk dat een lokale vestiging heel veel vertrouwen wekt en dat is zeker te zien aan de omzetcijfers. Afnemers hebben toch vaak het gevoel dat importeren lastig is betreft betalingen, BTW, transport, garantie en after sales. Ons kantoor in Nottingham neemt dit nu voor zijn rekening en onze klanten krijgen een ” gewone” factuur met Engelse VAT en dit wordt zeer gewaardeerd. Praktisch gezien kopen onze mensen in het VK jachthonden in, vooral Labradors en Engelse Springers Spaniëls die naar Nederland geëxporteerd worden, om vervolgens na opleiding over de hele wereld geplaatst te worden. Herders uit de rest van Europa worden, na hun opleiding, naar het VK geëxporteerd vanuit Nederland. Deze leveren we dan (vaak via onze vestiging in het VK) aan het Ministerie van Defensie en aan verschillende politie korpsen. Door de transporten te combineren besparen we veel op transportkosten.

Ondanks dat wij de taal over het
algemeen goed machtig zijn, is het
zeker ook de moeite waard even wat tijd
te stoppen in het ontstaan en de
cultuur van het VK.

Heeft het bedrijf hier nog speciale voorbereidingen voor moeten treffen?

We hebben eerst uitgebreid contact gehad met de Britse ambassade in Nederland en met de Nederlandse in het VK. Dat gaf ons veel basisinformatie en ook zeer gerichte hulp. Een goede accountant en jurist zijn nodig, ook al is het zo dichtbij. Het zakendoen, de lokale fiscus en het administreren zijn echt anders dan in Nederland. Ondanks dat wij de taal over het algemeen goed machtig zijn, is het zeker ook de moeite waard even wat tijd te stoppen in de geschiedenis en de cultuur van het VK. Britten zijn trotse mensen, trots op hun land. Basiskennis hierover wordt gewaardeerd. Ook is het altijd handig om de soms wat lastige stiltes in een gesprek te kunnen opvangen met een vraag over de geschiedenis van het land.

Heeft u een ‘gouden tip’ (of waarschuwing) voor nieuwkomers in het VK?

Het is een geweldige markt, met veel potentie en de taalbarrière is minimaal. Reiskosten en afstanden zijn ook zeer beperkt. Onze ervaring is wel dat mensen veel minder duidelijk, concreet en direct zijn in het VK dan wij in Nederland gewend zijn. Ze zullen niet snel zeggen dat ze een plan of product niets vinden, dat wordt namelijk als erg onbeleefd beschouwd. Dus ook al worden er woorden gebruikt als ‘goed idee’, ‘mooi plan’, ‘interessant’ en ‘slim product’, dat zegt helemaal niets. Het geeft alleen aan dat de gesprekspartner beleefd is. Blijf zelf ook altijd zeer beleefd, ook tijdens de informele naborrel, want anders wordt het zakendoen (op niveau) een stuk lastiger.

Onze steekwoorden voor het zakendoen in het VK: denk aan hiërarchie, traditie, behoudend, formeel, jasje/dasje en respect. En kijk of er (concurrerende) branchegenoten of branche-gerelateerde bedrijven zijn met wie een nieuwkomer samen kan optrekken in het exportavontuur, dat scheelt enorm in de kosten en werkt vaak bijzonder effectief!

Denkt u ook aan het opzetten van een vestiging in het VK? Lees er alles over op onze website, en neem contact met ons op via info@hollanduktrade.nl als u meer wilt weten over zaken doen in het VK.