Skip to content Follow us

Life Sciences & Health

De Life Science en Health sector in het Verenigd Koninkrijk wordt gedomineerd door de publieke NHS (National Health Services) en heeft te maken met forse bezuinigen waardoor sterke behoefte is aan (innovatieve) kosten- en tijdbesparende oplossingen, alsmede technologieën die bijdragen aan betere uitkomsten voor patiënten. Door reorganisaties binnen NHS, alsmede het groeiende marktaandeel van commerciële zorgaanbieders, ontstaat steeds meer ruimte voor buitenlandse aanbieders en innovatieve producten. Ondanks bestaande landelijke richtlijnen en raamcontracten voor de inkoop van zorgproducten en diensten, gebeurt veel inkoop op lokaal niveau en verschillen de procedures en prioriteiten per NHS zorginstelling. Daarbij zorgen politieke veranderingen dat de zorg sinds 2016 anders is ingericht, waarbij steden zoals Manchester middels de ‘devolution deal’ zelf beschikking krijgen over de zorgbudgetten en de wijze waarop ingekocht wordt. Veranderingen die kansen bieden voor Nederlandse kennisinstellingen, aanbieders van medische technologie en ontwikkelaars van innovatieve (e-health) oplossingen.

Sectorschets e-Health in het VK:

De Britse overheid heeft te maken met een tobbende NHS en hoopt dat digitalisering van de zorg hier verandering in brengt. Deze nieuwe digitale strategie biedt veel kansen voor bedrijven met innovatieve e-health oplossingen, zoals wearables en smart devices.  Wij hebben de kansen voor u op een rijtje gezet, evenals informatie over wet- en regelgeving en belangrijke organisaties. Klik hier om de executive summary te downloaden. Meer weten? Voor de volledige schets en vragen kunt u terecht bij Els Steiger.

Kansenrapport Medische Technologie

Hoe het beste de markt te benaderen en waar u als ondernemer rekening mee dient te houden, is per bedrijf, product en dienst verschillend. Om u wegwijs te maken heeft het Netherlands Business Support Office in Manchester een kansenrapport Medische Technologie opgesteld dat antwoord geeft op de meest voorkomende vragen en een startpunt biedt voor bedrijven die de markt beter willen leren kennen. Klik hier om de samenvatting van het rapport te downloaden. Stuur een mail naar Els Steiger om het volledige rapport te ontvangen of als u vragen hebt over de sector.

Het NBSO organiseert regelmatig activiteiten om Nederlandse bedrijven in contact te brengen met Britse bedrijven. Houdt u daarom onze agenda in de gaten.