Skip to content Follow us

Fietsen

Image: London Cycling Campaign.

Benieuwd naar de kansen voor uw bedrijf op de Britse fietsenmarkt? Lees er meer over in ons kansendossier!

Op de Ambassade zijn we sinds begin 2012 actief bezig met het delen van de Nederlandse ervaring en kennis op het gebied van fietsen en fietsinfrastructuur in het Verenigd Koninkrijk. Een aantal jaren geleden lanceerde de Londense burgemeester Boris Johnson zijn plan de “Mayor’s Vision for Cycling’. Sindsdien is niet alleen in Londen, maar door het gehele Verenigd Koninkrijk de belangstelling voor fietsen en verbetering van fietsinfrastructuur sterk gegroeid. Wij spelen hier onder andere op in door verschillende fietsactiviteiten en belangengroepen te ondersteunen. Op deze manier probeert de Ambassade Nederland als fietsexpertiseland op de kaart te zetten.

Sinds een paar jaar ondersteunen we geregeld London Cycling Campaign met hun streven naar verbeterde voorzieningen voor fietsen, zoals onder andere de ‘Love London, Go Dutch’ campagne in 2012 en de ‘Space for Cycling Campaign’ in 2014. In het kader hiervan hebben we een serie van zes ééndaagse conferenties in het Verenigd Koninkrijk georganiseerd, genaamd “Love Cycling, Go Dutch”. Nederlandse fietsexperts werden aan Britse counterparts gekoppeld om te bespreken hoe de Nederlandse ervaring rondom fietsen een nieuwe impuls zou kunnen geven aan het fietsnetwerk en fietsveiligheid in het Verenigd Koninkrijk.”.

Fietsexperts, stedelijk planologen en politici hebben enthousiast van gedachten gewisseld over de fietscultuur in zowel praktische workshops als conferenties. De Ambassade heeft conferenties georganiseerd in Bristol, London, Edinburg en Manchester in het najaar van 2012; in Birmingham en Newcastle in najaar 2013; en in het kader van het Cycling Festival Europe 2016 een seminar in Edinburgh.

Op uitnodiging van de Ambassade en het Ministerie van Buitenlandse Zaken, heeft een Britse groep ‘influentials’ in de zomer van 2013 Nederland bezocht voor een driedaagse reis om zelf te zien hoe de Nederlandse fietscultuur eruit ziet. De Ambassade verzorgde daarnaast ook de kick-off voor de Britse Bike Week 2013, 2014, 2015 en en heeft ook de aftrap van Bike Week 2016 verzorgd.

Op de Ambassade zijn we actief bezig met het delen van de Nederlandse ervaring en kennis op het gebied van fietsen en fietsinfrastructuur in het Verenigd Koninkrijk. Als u vragen heeft over de Britse fietsmarkt (hardware en consultancy) kunt u contact opnemen met Tessel van Essen van de Economische Afdeling.

Om op de hoogte te blijven van al onze activiteiten betreffende fietsen kunt u kijken op de Engelstalige website van de Ambassade.