Skip to content Follow us

Start Ups

Het Verenigd Koninkrijk heeft de hoogste dichtheid van start-ups in de wereld en dan vooral in Londen. Uit recente studies blijkt dat Londen de “FinTech” hoofdstad van de wereld aan het worden is en het niveau van New York en San Francisco als Digital Technology City benadert. Londen heeft een bloeiend en actief ‘ecosysteem’ voor start-ups met veel succesvolle incubators en accelerators.

Waarom Londen?

  1. Londen is het financiële hart van de wereld. De meeste grote banken hebben hun hoofdkantoor of hun Europese hoofdkantoor in Londen. Als Fintech start-ups zit je dus heel dicht bij je (potentiële) klanten. Daarnaast betekent de aanwezigheid van de financiële sector ook toegang tot (risicodragend) kapitaal;
  2. Er zitten veel entrepreneurs die goed hebben verdiend met de verkoop van hun eigen start-up en die nu investeren in nieuwe start-ups;
  3. Londen heeft een heel sterke kennisinfrastructuur;
  4. Er is een grote synergie tussen de ecosystemen in verschillende sectoren;
  5. Een sterke infrastructuur voor technische start-ups, sterk ondersteund door centraal overheidsbeleid. Hierbij zijn verschillende instrumenten ontwikkeld, zoals fiscale stimuleringsmaatregelen en andere lage-kosten maatregelen.
  6. Last but not least, Londen is een belangrijke factor voor het succes van Londen zelf! Het is een bruisende, kosmopolitische wereldstad die met haar taal en cultuur jonge creatieve mensen vanuit de hele wereld aantrekt.

Voor een overzicht van evenementen, beurzen, investeerders, VC’s en andere tips en tricks voor het beginnen van je startup in het VK, hebben wij een brochure ontwikkeld die hier is te downloaden.

Meer weten over de mogelijkheden voor Start-Ups in het Verenigd Koninkrijk, en wat de laatste ontwikkelingen zijn op dit gebied? Neem dan contact op met Lieke Conijn van het Economisch Team via lieke.conijn@minbuza.nl.

?>