Skip to content Follow us

Bouw & Infrastructuur

Londen en het noorden

Het ontwikkelen van infrastructuur is booming in het Verenigd Koninkrijk. Het epicentrum bevindt zich nog altijd in Londen. Maar ook de vijf grote steden in het noorden: Leeds, Liverpool, Manchester, Newcastle en Sheffield timmeren hard aan de weg. De economie in deze gebieden groeit hard, net als het aantal inwoners. Om deze groei aan te kunnen en verder te stimuleren is een goede infrastructuur cruciaal.

Opfrisbeurt biedt kansen

De huidige infrastructuur is verouderd en dat hindert de economische groei. Een effectieve infrastructuur levert een grote bijdrage aan de economische groei. Investeringen in infrastructuur krijgen de komende jaren dan ook prioriteit. Deze ontwikkelingen bieden kansen voor Nederlandse bedrijven, vooral voor ondernemers die actief zijn in de sectoren bouw en infrastructuur. Niet alleen op het gebied van advies, engineering of constructie, maar ook op het gebied van innovatieve en duurzame oplossingen liggen er kansen.

Profiteer mee van het kansentraject

Het Economisch Team is in samenwerking met het RVO een kansentraject gestart voor de mogelijkheden voor het Nederlandse bedrijfsleven op het gebied van infrastructuurprojecten in het Verenigd Koninkrijk en specifiek Londen. Onderdeel hiervan is het Kansendossier Infrastructuur.

In maart 2015 is in Den Haag een seminar gehouden over de kansen in deze sector in het Verenigd Koninkrijk. Lees het verslag of neem contact op met Roxana de Raad.


Neem contact op met Matthijs Houët of Roxana de Raad van het Economisch Team voor al uw Bouw & Infrastructuur gerelateerde vragen. Zij helpen u graag aan meer informatie.

Image: BAM