Skip to content Follow us

Olie & Gas

De olie & gas sector blijft belangrijk voor de Britse economie, ondanks de lage olieprijs en de afname van productie en exploratie de afgelopen jaren.

De olie- en gasindustrie is grotendeels afhankelijk van de winning in de Noordzee en Britse wateren. Het gebied rondom het Verenigd Koninkrijk staat bekend staat als de UK Continental Shelf (UKCS). Doordat grotere bedrijven in andere delen van de wereld gaan investeren en hun aandelen in de Britse markt verkopen ontstaat er op de markt ruimte voor kleinere bedrijven. Er worden dan ook nog steeds volop investeringen gedaan in de olie- en gasmarkt in het Verenigd Koninkrijk.

Het is een momenteel een lastige periode maar als er goed samengewerkt wordt zijn er zeker nog genoeg kansen: “At least for the current period, there is life in the old dog still…”

Beurzen
De belangrijkste beurs binnen deze sector is Offshore Europe en vindt plaats van 5 – 8 september 2017 in Aberdeen: http://www.offshore-europe.co.uk/. Er zal dit jaar – zoals bij iedere editie – een groot Holland Paviljoen aanwezig zijn. Voor meer informatie over deelname aan het Holland Paviljoen kunt u contact opnemen met de branchevereniging IRO.

Andere relevante beurzen dit jaar met veel Nederlandse exhibitors zijn Seawork International 2017 en Ocean Business 2017. Deze beurzen vinden beide plaats in Southampton.

Rapporten
Een door ons opgesteld factsheet geeft een overzicht van de huidige situatie, toekomstverwachtingen en relevante instanties. Het document kunt u hier downloaden.

De onderstaande infographic komt uit het Economic Report 2016 van Oil & Gas UK.

Het gehele rapport dat alle relevante informatie over de sector schets kunt u hier downloaden.

Decommissing
De ontmanteling van de vele stellages en leidingen in de Noordzee is iets waar al jaren over gepraat wordt. Verschillende projecten zijn al gestart  maar de echte werk moet de komende jaren nog beginnen. Met deze activiteiten zullen grote bedragen gemoeid zijn – sommige schattingen lopen zelfs op tot 100 miljard. Voor de meeste up to date informatie, nieuws, rapporten en events kunt u het beste de website van DECOM North Sea in de gaten houden:  http://decomnorthsea.com/

Olie & Gas gerelateerde websites
Department of Energy and Climate Change
Energy Institute
Institute of Marine Engineering, Science and Technology
International Marine Contractors Association
International Maritime Organization
Oil & Gas UK
DECOM North Sea
Office of Gas and Electricity Markets
UKSpill
Society of Maritime

Meer weten over olie en gas in het VK? Neem contact op met Matthijs Houët van het Economisch Team.

Image: www.offshore-technology.com