Skip to content Follow us
Terug naar overzicht;

Spring Budget UK

Minister van Financiën Philip Hammond (Conservatieve Partij) heeft in de begroting een optimistisch vooruitzicht voor het Verenigd Koninkrijk geschetst. De Britse economie groeit in sneller dan verwacht tempo en de arbeidsmarkt is momenteel stabiel en wordt gekenmerkt door een relatief lage werkloosheid.

Niettemin blijft de onzekerheid over de Brexit meespelen. Hammond heeft de beschikking over een flinke financiële speelruimte waarmee grote klappen in de toekomst opgevangen kunnen worden. Daarnaast probeert het VK zich te presenteren als een sterk land voor bedrijven. Zo zal de vennootschapsbelasting in 2021 teruggebracht worden naar 17%, waarmee het land het laagste tarief binnen de G7 hanteert. Ook werd aandacht besteed aan de regio’s; zo wordt naast de Northern Powerhouse ook een Midlands Engine toegevoegd. We’re stronger together, zo gaf Hammond aan.

Minder goed nieuws was er voor de zelfstandige ondernemers. Zij zien hun belastingaangifte in de toekomst duurder worden, aangezien de verzekeringspremie verhoogd wordt. De maatregel leidde tot een storm van kritiek, mede omdat de Conservatieve Partij hiermee de verkiezingsbelofte dat belastingen niet verhoogd zouden worden, brak.

Al met al kende het budget weinig grote verrassingen. Als Theresa May definitief Artikel 50 activeert zal ongetwijfeld meer duidelijk worden over de te varen Brexit-koers van de Britse regering.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over dit budget? Mailt u dan naar: lon-ea@minbuza.nl