Skip to content Follow us
Terug naar overzicht;

Sectorschets Connected & Autonomous Vehicles

De automotive sector in het Verenigd Koninkrijk (VK) staat bekend als broedplaats voor ‘s werelds beste Formule 1 teams, maar naast de autosport is het land ook een grote speler op de reguliere consumentenmarkt. Het VK is binnen de EU het 3e auto producerende land, na Duitsland en Spanje (en een gedeelde plaats met Frankrijk).

Een zeer belangrijk onderdeel van deze productie zijn de connected & autonomous vehicles.  Momenteel wordt meer dan de helft van de in het VK geproduceerde auto’s geleverd met een ingebouwde vorm van connectiviteit. Wereldwijd is op dit moment nog maar 2% van de premium auto’s voorzien van ‘zelfbesturende’ technologieën, zoals rijstrook assistentie en cruise control, maar de verwachting is dat dit binnen 10 jaar ruim 50% zal zijn.

In het VK zullen rond 2025 alle nieuw geproduceerde auto’s voorzien zijn van een vorm van connectiviteit. Een onlangs uitgebracht rapport van KPMG (Global Automotive Executive Study)  verwacht dat in 2030 25% van alle auto’s wereldwijd zelfbesturend zullen zijn, wat zich voor het VK vertaalt naar 500.000 auto’s per jaar in dit segment.

De ambassade Londen heeft een sectorschets over dit onderwerp opgesteld met meer informatie over kansen en mogelijkheden. Als u de sectorschets wilt ontvangen of meer informatie zoekt kunt u contact opnemen met Matthijs Houët van de Economisch Afdeling.