Skip to content Follow us
Terug naar overzicht;

Prominente Nederlandse aanwezigheid op Cycle City Active City Manchester

Eind juni vond de grootste jaarlijkse Britse fietsconferentie plaats in gaststad Manchester. De keuze viel zonder twijfel op Manchester door de fietsrevolutie die hier nu plaatsvindt. Deze transformatie speelt zich af onder de enthousiaste leiding van de fiets- en wandelcommissaris en oud-profwielrenner Chris Boardman en zijn team. Zij lanceerden afgelopen maand het ‘Beelines’ fiets- en wandelnetwerk.

Bij de tweedaagse conferentie en beurs was Nederland goed vertegenwoordigd. De Nederlandse Ambassade zorgde in samenwerking met de Dutch Cycling Embassy (DCE) voor een krachtige Nederlandse delegatie, en leverden sprekers voor een zeer overtuigende workshop en een ochtendbriefing over de laatste ontwikkelingen op het gebied van fietsen en ‘active travel’ in Nederland. De afvaardiging van DCE bestond uit Erik Tetteroo van APPM, Angela van der Kloof van Mobycon, Willem Snel van &Morgen en Gwenda Zuurbier van het Ministerie van I&W. Ook een aantal andere Nederlandse bedrijven als Witteveen + Bos, Arcadis en Falco waren prominent aanwezig.

Op de tweede dag van de conferentie kondigde Minister van Transport Jesse Norman aan dat de Britse regering 1 miljoen pond uittrekt om fietsen veiliger te maken. Hiermee kunnen meer handhavers van de politie worden aangenomen ter bestrijding van automobilisten die te dicht langs fietsers rijden, en kunnen rijinstructeurs worden opgeleid hoe ze veilig kunnen omgaan met fietsers. Vele Britten worden ervan weerhouden om te gaan fietsen, omdat ze zich als fietser niet veilig voelen op de weg. Automobilisten in het VK zijn niet per definitie ook fietsers, waar dat in Nederland vaak wel het geval is.

De Ambassade houdt zich al een aantal jaren actief bezig met het promoten van Nederlandse kennis en ervaring op het gebied van fietsbeleid. Voor meer informatie over de fietsmarkt in het VK, het fietsbeleid in het VK en over de activiteiten die de ambassade in dat kader organiseert, kunt u contact opnemen met handelsattaché Tessel van Essen.