Skip to content Follow us
Terug naar overzicht;

Presentatie rapport Economic Footprint Channel Tunnel

EY heeft vorige maand in opdracht van Eurotunnel  een rapport uitgebracht over de Economic Footprint of the Channel Tunnel in the EU. U kunt het document hier downloaden.

Afgelopen dinsdag presenteerden sprekers van Eurotunnel en EY dit rapport aan vertegenwoordigers van ambassades en brancheverenigingen op de residentie van de Nederlandse Ambassadeur. Het rapport gaat in op de totale waarde die de Eurotunnel bijdraagt aan de handel tussen het VK en de EU. Deze totale waarde wordt geschat op 138 miljard euro per jaar. Hiervan wordt 8,4 miljard euro toegeschreven aan export vanuit Nederland naar het VK, en 4,5 miljard euro aan export van het VK naar Nederland. De Eurotunnel is daarom ook voor NL van groot belang.

De kracht van het vervoer door de tunnel zit in de snelheid. Die snelheid kan echter alleen worden geleverd als er – zoals nu – geen enkel oponthoud is. Cruciaal is dan ook dat dit straks na 29 maart 2019 het geval blijft: “If traffic doesn’t flow, everyone is a victim”.

Voor meer informatie over dit seminar, Brexit en zakendoen in het VK kunt u contact opnemen met de Economische afdeling van de ambassade in Londen via lon-trade@minbuza.nl.