Skip to content Follow us
Terug naar overzicht;

Prepare for Brexit event op de Ambassade

Op 29 maart – precies een jaar tot Brexit – organiseerde de ambassade het event Prepare for Brexit. Vertegenwoordigers van ruim 40 Nederlandse bedrijven in het VK werden die middag verwelkomd door ambassadeur Simon Smits op zijn Residentie in Londen.

Het programma was er vooral op gericht de aanwezigen te informeren over hoe zij zich het beste op Brexit kunnen voorbereiden. Na een korte speech van de ambassadeur ging Anastassia Beliakova (Head of Trade Policy van de British Chamber of Commerce) verder in op de laatste stand van zaken en wat er met name de komende 12 maanden, waarschijnlijk op ons af gaat komen. Vervolgens legde Sam Lowe (Research Fellow bij Centre of European Reform) de aanwezigen uit wat de praktische gevolgen zijn  op het gebied van de Rules of Origin. Ian Moran (Group Customs & Trade Solutions Manager bij Allport Cargo Services en Honorair Consul voor Nederland in Southampton) gaf een presentatie over de alledaagse praktische gevolgen voor de doorstroom van handel.

Meer informatie over hoe u zich kunt voorbereiden op Brexit kunt u vinden op het Brexit loket van de Nederlandse overheid. U kunt hier ook een Brexit Impact Scan doen. Daarnaast is er ook meer informatie te vinden op de website HulpBijBrexit van VNO-NCW, MKB-Nederland  en de Rijksoverheid.

Voor verdere vragen kunt u uiteraard ook terecht bij het Economisch Team van de Ambassade.