Skip to content Follow us
Terug naar overzicht;

Oproep: NICE zoekt digitale oplossingen voor verbeterde toegang tot mental health care.

Heeft u een digitale technologie ontwikkeld die geschikt is voor mensen met angststoornis en depressie? Het Britse NICE (National Institute for Health and Care Excellence) wil erg graag meer over weten!

NICE werkt samen met NHS England om nieuwe digitale technologieën te identificeren en beoordelen voor gebruik om de toegang tot geestelijke gezondheidsdiensten voor patiënten in Engeland te verbeteren.  Het “Improving Access to Psycholohical Therapies” (IAPT) programma roept ontwikkelaars op om hun product aan te bieden voor evaluatie.

What is IAPT?

IAPT diensten bieden bewijs gebonden psychologische therapieën aan mensen met angststoornis en depressie. NICE zal therapieën beoordelen die zijn ontwikkeld voor behandeling van angststoornissen, depressie en medisch onverklaarde symptomen, met het potentieel deze diensten verder uit te breiden binnen de NHS.

Wat zoekt NICE?

Het product moet aan een aantal voorwaarden voldoen, zoals het behandelen van 1 van de genoemde stoornissen, (o.a. depressie, angststoornissen, paniekaanvallen, specifieke fobieën, dwangneurose, chronische vermoeidheid etc.), een methode volgen die binnen NICE-richtlijnen valt, via een blended care model kan worden aangeboden en bedoeld zijn voor volwassen. Tevens dient er al minimaal 1 control trial te hebben plaatsgevonden van het product.

Meer informatie

Een compleet overzicht van de gestelde criteria en de beoordelingsprocedure is te vinden op de IAPT side van NICE: https://www.nice.org.uk/about/what-we-do/our-programmes/nice-advice/iapt. Hier kan men zich aanmelden voor het programma.

Meer informatie over toegang tot de NHS en zakendoen in het VK? Neem contact op met NBSO Manchester via +44 (0) 161 834 6033 of info@nbso-manchester.co.uk