Skip to content Follow us
Terug naar overzicht;

Onderzoek naar verwachtingen Brexit

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een onderzoek laten uitvoeren door onderzoeksbureau Kantar Public naar de verwachtingen van Brexit onder het bedrijfsleven.

Uit het onderzoek komt naar voren dat 63% van de bedrijven die zaken doen met het VK verwacht dat Brexit grote gevolgen zal hebben voor de Nederlandse economie als geheel, maar over het eigen bedrijf maken ze zich minder zorgen. Bijna 80% verwacht daar geen grote gevolgen door Brexit. Zelfs als de onderneming structureel – bijna dagelijks – zaken doet met het VK, voorziet nog ruim de helft (59%) geen grote gevolgen voor het eigen bedrijf. Ruim de helft van de bedrijven die zaken doen met het VK is ook nog helemaal niet bezig om zich op Brexit voor te bereiden. Slechts een op de tien bedrijven uit het onderzoek is daar in behoorlijke of hoge mate mee bezig.

De regering roept ondernemers die zaken doen met het VK op zich voor te bereiden op Brexit. Het VK is eind maart 2019 geen EU-lid meer, welke afspraken er ook worden gemaakt, en dat betekent veranderingen in de procedures.

Het gehele onderzoek kunt u hier downloaden.

Mocht u verdere vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen met een van de medewerkers van het Economisch Team binnen de ambassade.