Skip to content Follow us
Terug naar overzicht;

North Sea Research Roundabout gestart bij seminar Circular Economy

Maandag 2 maart organiseerde de Nederlandse Ambassade in Londen in samenwerking met denktank the Green Alliance de conferentie “Opening up new circular economy trade opportunities: options for collaboration between the UK and the Netherlands”. De bijeenkomst vond plaats in het Dutch Centre in de City of London. Het programma bestond uit presentaties, paneldiscussies en vraag- en antwoordsessies over drie thema’s: hoe kan beleid een circulaire economie stimuleren, hoe kunnen de landen rond de Noordzee meer samenwerken op dit gebied en welke kansen biedt de circulaire economie voor de productie en consumptie van plastic.

Tijdens de bijeenkomst lanceerde Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven (D66) de North Sea Resource Roundabout. Het doel van de North Sea Resource Roundabout is het stimuleren van de handel in de circulaire economie in de landen rond de Noordzee. De conclusie van de conferentie was dat vooral een goede data- en infrastructuurplanning, een geharmoniseerde benadering bij de ondersteuning van de markten en een gezamenlijke visie belangrijk zijn om de handel in de circulaire economie te stimuleren.

Lees verder over de conferentie in onderstaande twee documenten. Alle presentaties op de conferentie vindt u op deze site (Engelstalig). Voor meer informatie kunt u terecht bij Tessel van Essen van het Economisch Team.

Agenda Conferentie Circulaire Economie 2 Maart (Engelstalig)

Samenvatting Conferentie Circulaire Economie 2 Maart (Engelstalig)