Skip to content Follow us
Terug naar overzicht;

Industry for Defence and a Prosperous Britain: Refreshing Defence Industrial Policy

Op 20 december 2017 heeft het Britse Ministerie van Defensie een rapport gepubliceerd waarin hun vernieuwde beleidsvisie op ontwikkelingen in de defensie industrie en daarbij behorende internationale samenwerking wordt gegeven.

Een van de kansen voor het midden- en kleinbedrijf (MKB), innovatieve bedrijven en niet-traditionele defensie leveranciers is de focus op het vergemakkelijken van zakendoen met defensie. Zo zijn onder andere een Twitter account (@defenceproc) en een Supplier Portal  opgericht waarop in een vroeg stadium van inkoop kansen en mogelijkheden voor zakendoen met defensie worden uitgelicht.

Het Ministerie van Defensie benoemt de ‘outward looking’ houding van de Britse overheid en legt de nadruk er op voorstander te zijn van vrijhandel en open concurrentie. Dit maakt het inkoopbeleid van het Britse Ministerie van Defensie één van de meest open in de wereld.

Het volledige rapport is hier te vinden.

Mocht u vragen hebben over de mogelijkheden van het Nederlandse MKB bij de Britse Defensie, neem dan contact op met ons Economisch team