Skip to content Follow us
Terug naar overzicht;

Holland Paviljoen op SPE Offshore Europe 2017

Van 5 tot en met 8 september vond in het Aberdeen Exhibition & Conference Centre (AECC) SPE Offshore Europe 2017 plaats. Offshore Europe is Europa’s grootste beurs binnen de olie & gas industrie en vindt jaarlijks plaats – het ene jaar in Stavanger (Noorwegen) en het andere jaar in Aberdeen (Schotland). Dit jaar, de 44ste editie, bezochten wederom ruim 50.000 mensen stands van zo’n 1400 exposanten. Organisaties uit tientallen verschillende landen waren vertegenwoordigd op de beurs. Ondanks de lage olieprijs blijft de Noordzee erg belangrijk voor de sector.

De IRO (The Association of Dutch Suppliers in the Oil and Gas Industry) organiseerde ook dit jaar weer een Holland Paviljoen. Veertien Nederlandse bedrijven hadden een stand op dit paviljoen. Naar aanleiding van Offshore Europe is een speciale editie uitgebracht van het blad Offshore Holland. Het voorwoord van deze editie is geschreven door de Nederlandse ambassadeur in het VK. Ook zijn de profielen te vinden van de bedrijven die dit jaar deel uit maakten van het Holland Paviljoen. De editie is hier te bekijken.

Het Holland Paviljoen was net als in voorgaande jaren erg succesvol. Het bood de Nederlandse bedrijven de mogelijkheid om hun huidige en nieuwe internationale contacten verschillende producten en diensten onder de aandacht te brengen. Naast de bedrijven die deel uitmaakten van het Holland Paviljoen, waren er ook  Nederlandse bedrijven een individuele stand verspreid over de vijf grote beurshallen. Dit jaar was er voor het eerst een aparte hal die zich puur op de decommissioning richtte.

Op woensdagavond 6 september vond er een netwerkreceptie plaats, georganiseerd door de IRO samen met de Scottish Development International. Op de drukbezochte receptie hadden de Nederlandse en Britse bedrijven de mogelijkheid om informeel met elkaar te netwerken.

Voor meer informatie, vragen en mogelijkheden binnen de olie en gas sector in het Verenigd Koninkrijk kunt u contact opnemen met Matthijs Houët van het Economisch Team.