Skip to content Follow us
Terug naar overzicht;

Grote interesse voor anti-plastic evenement

De sprekers en het organisatieteam van de ambassade

Ter ere van de VN Wereldmillieudag organiseerde de ambassade op 5 juni 2018 een evenement rondom het thema ‘Post-Plastic Pollution’. Met meer dan 80 aanwezigen was het een erg populair evenement, wat aangeeft dat het onderwerp actief leeft in de Britse samenleving. De grote belangstelling laat zien dat er veel kansen zijn voor Nederlandse ondernemers in het VK op het gebied van het verminderen van plasticgebruik, de circulaire economie en duurzaamheid.

Niemand minder dan Frans Timmermans sprak een videoboodschap in om zijn steun uit te spreken in de strijd tegen plasticvervuiling. Verder waren er speeches van Lonneke Holierhoek van de Nederlandse onderneming The Ocean CleanUp, Martijn Verwegen van het innovatienetwerk van de Nederlandse ambassade in Londen, Sara Wingstrand van de Britse Ellen MacArthur Foundation en David Rogers van het Britse WRAP. Nederlandse en Britse organisaties hebben op dit evenement flink genetwerkt en staan open voor verdere samenwerking en kennisuitwisseling.

Het overwegend jonge publiek bestond uit afgevaardigden van start-ups, NGO’s, universiteiten en de overhead, en zorgde voor een levendige en verfrissende discussie. Ook werd er een LinkedIn-forum gelanceerd met als missie het bijeenbrengen van verschillende partijen ter stimulering van de ontwikkeling van duurzame strategieën, investeringen en innovaties. Nederlandse ondernemers die geïnteresseerd zijn in het zakendoen in het Verenigd Koninkrijk op het gebied van duurzaamheid en het verminderen van plasticgebruik, zijn van harte welkom zich hierbij aan te sluiten!

Bent u benieuwd welke kansen er voor u zijn in het VK? Wilt u weten hoe de ambassade u van dienst kan zijn? Neemt u gerust contact op met het Economisch Team van de ambassade; we helpen u graag verder!

Onderstaande video geeft een korte sfeerimpressie van het evenement.