Skip to content Follow us
Terug naar overzicht;

Gazelle e-bike ontbijt in Londen

Op 7 september vond op de ambassade een ontbijt plaats voor contacten van Gazelle. Het bedrijf timmert enthousiast aan de weg in het VK en probeert Britten te laten zien hoe fietsen op zijn “Nederlands” mogelijkheden biedt om allerlei soorten mensen de kans te bieden te fietsen. Waar, zeker op de Londense wegen, een groot gedeelte van de fietsers op snelle racefietsen in lycra sportkleding door de stad racen, wil Gazelle laten zien dat e-bikes nieuwe mogelijkheden bieden. De uitdaging is in Londen en daarbuiten om de wegen beter uit te rusten voor jong en oud op de fiets, daar wordt aan gewerkt. Bovendien zijn afstanden relatief groot en ook daarvoor zijn e-bikes een goede oplossing, zoals het succes van deze fietsen in Nederland laat zien.

Na een ontbijt en een welkom door plaatsvervangend ambassadeur Brechje Schwachofer, ging de groep journalisten en andere geïnteresseerden, de nieuwe “Super Cycle Highways” en “Quiet Ways” ontdekken op glimmend nieuwe Gazelle e-bikes uit de 2018 collectie.

Het economisch team van de ambassade zet zich al een aantal jaren actief in, onder de noemer ’Love Cycling, Go Dutch”, om de voordelen en kennis over fietsen (expertise en hardware) in Groot-Brittannië te promoten. Mocht u vragen hebben over deze sector dan kunt u contact opnemen met handelsattaché Tessel van Essen.