Skip to content Follow us
Terug naar overzicht;

De aftrap van Bikeweek UK 2018

Elk jaar vindt in het Verenigd Koninkrijk in juni de Bike Week plaats, waarbij er honderden fietsactiviteiten worden georganiseerd door het hele land om fietsen om meer mensen op de fiets te krijgen. Het thema van 2018 is ‘Cycle to Work’, om mensen te aan te moedigen meer de fiets te pakken om naar werk en school te gaan, zoals we dat in Nederland gewend zijn. De aftrap van Bike Week vond op 6 juni voor de vijfde keer plaats op de Nederlandse Ambassade in Londen. Deze feestelijke opening werd als altijd gevolgd door de jaarlijkse fietstocht van Britse parlementariërs.

Meer dan 100 parlementariërs, bedrijven, fietsbelangenorganisaties en professionele fiets enthousiastelingen verzamelden zich ’s ochtends vroeg op de Ambassade voor een netwerkontbijt. Er waren speeches van Plaatsvervangend Ambassadeur Brechje Schwachofer, Minister Jesse Norman, een voorzitter van de parlementaire fietscommissie (APPCG) Ruth Cadbury en de CEO van Bikeweek organisator en fietsbelangenorganisatie CyclingUK. Het event werd levendig aan elkaar gepraat door prominent BBC Radio 2 persoonlijkheid en fietsliefhebber Jeremy Vine.

Voor de fietstocht hadden veel bedrijven uit de fietssector fietsen aangeleverd: Babboe bakfietsen, Raleigh (onderdeel Accell groep), Dutchbike.co.uk (distributeur voor oa Bakfiets.nl), Mobike, OFO, Green Commute, Pedal Me (Urban Arrow bakfietsen) en Velopa fietsrekken.  Er waren ook vertegenwoordigers van andere Nederlandse bedrijven als Arcadis en Royal HaskoningDHV.

De ochtend werd afgesloten met een bijeenkomst van de parlementaire fietscommissie in het House of Lords.

Tijdens Bike Week vinden allerlei evenementen door heel het VK plaats van 9 t/m 17 juni: meer informatie hierover vindt u hier. Als ambassade streven wij ernaar zoveel mogelijk relevante Nederlandse bedrijven te betrekken bij dergelijke activiteiten. Mocht u daarin geïnteresseerd zijn in de toekomst, neemt u dan contact op met ons.

In Groot Brittannië vindt sinds een aantal jaren een ware fietsrevolutie plaats. Het is een markt die vele kansen biedt voor Nederlandse bedrijven. Als u vragen heeft over deze sector kunt u contact opnemen met Tessel van Essen van de Economische Afdeling.