Skip to content Follow us
Terug naar overzicht;

Britten shoppen veel vaker online

Britse consumenten geven meer en meer geld uit aan online aankopen. In 2016 kwamen de totale digitale uitgaven uit op £154 miljard, of omgerekend £422 miljoen per dag. Daarmee is het elektronisch winkelen in twee jaar tijd met een kwart gestegen.

Vooral entertainment viel in de smaak; ruim een kwart van alle aankopen valt in deze categorie te plaatsen. Kaartjes voor bioscopen en concerten vonden gretig aftrek en ook bestelden de Britten meer eten vanaf de bank. Gemiddeld gaf een Brits huishouden ruim £4550 uit via het wereldwijde web en daarmee zijn ze koploper in de wereld.

Innovatieve internetoplossingen zijn debet aan de flinke stijging. Zo zorgen digitale portemonnees en one-click betalingen ervoor dat de consument op een veilige manier aankopen kan doen. Verwacht wordt dan ook dat verdere innovatie ervoor gaat zorgen dat er nog meer online besteld gaat worden.

De cijfers zijn afkomstig van The UK Cards Association. Meer informatie is te lezen in hun rapport ‘Online card spending 2014-2016’ en kan hier (PDF) gedownload worden.

Als u vragen heeft over ecommerce in het Verenigd Koninkrijk, neemt u dan gerust contact met ons op via onze handelsattaché Lieke Conijn.