Skip to content Follow us
Terug naar overzicht;

Automotive Sector in de UK – nu instappen!

De automotive sector in het Verenigd Koninkrijk (VK) staat in Nederland misschien vooral bekend als broedplaats voor ‘s werelds beste Formule 1 teams maar naast de autosport is het land ook een grote speler op de reguliere consumentenmarkt. Het VK is binnen de EU het 3e autoproducerende land, na Duitsland en Spanje (en een gedeelde plaats met Frankrijk). De sector genereerde in 2015 een omzet van ruim 70 miljard GBP en vormt met haar export 12% van de totale waarde van alle Britse exportgoederen.

Afgelopen jaar produceerde het land een record aantal voertuigen en motoren (respectievelijk 1.7 miljoen en 2.4 miljoen stuks) waarvan bijna 80% voor de export bestemd was. Verder is 60% van de componenten gebruikt in de supply chain afkomstig uit het buitenland; met name uit Europa. Net als in andere belangrijke afzetmarkten voor Nederlandse bedrijven in de sector, zijn trends en kansen in het VK te vinden op het gebied van materials, fuel efficiency, low emissions, e-mobility en connected & autonomous driving.

Gezien de huidige ontwikkelingen hebben de Britse overheid en sectorvertegenwoordigers aangegeven er alles aan te willen doen om de (concurrentie)kracht van de sector in het VK te behouden. Juist daarom is nu een geschikt moment voor Nederlandse bedrijven om de Britse automotive sector te verkennen en contacten te leggen voor de toekomst.

Gezien het belang van deze sector heeft het Netherlands Business Support Office (NBSO) in Manchester de belangrijkste feiten, trends en organisaties voor u op een rijtje gezet in de Sectorschets Automotive VK. Deze is bij Els Steiger op te vragen.

Automechanika Birmingham 6/8 juni a.s.

Dit jaar vindt voor de 2e keer de Britse variant van de beroemde Automechanika plaats in Birmingham. Na het succes van afgelopen jaar is de show dit jaar nog groter dan voorheen met meer dan 800 exhibitors en 12.000 bezoekers. Ook dit jaar worden samen met de Society of Motor Manufacturers & Traders (SMMT) en de Department for International Trade (DIT)  diverse seminars, workshops en ‘meet the buyer’ evenementen georganiseerd.

Het NBSO organiseert dit jaar voor de eerste keer een Holland Lounge tijdens de Automechanika. Deze lounge is te vinden in de Supply Chain hal en biedt een ontmoetingsplek, netwerkruimte en presentatieplatform voor Nederlandse exporteurs en suppliers die de beurs bezoeken.  Wilt u weten of het VK ook kansen voor uw bedrijf biedt en hoe u deze het beste kunt verzilveren? Bent u aanwezig op de Automechanika en zoekt u een plek waar u uw afspraken kunt voeren, presentaties kunt geven en Britse partijen kunt ontmoeten? Maak dan kosteloos gebruik van de Holland Lounge!

Voor meer informatie over de Automechanika Birmingham, klik hier.

Meer weten over de Holland Lounge op de Automechanika, neem contact op met Els Steiger van het NBSO: els.steiger@nbso-manchester.co.uk of +44(0)1618346033