Skip to content Follow us
Terug naar overzicht;

Anglo-Dutch EV Seminar

Op 28 november vond op de ambassade het Anglo-Dutch seminar on Electric Vehicles (EV) plaats. Zo’n 15 Nederlandse en 30 Britse bedrijven en organisaties waren aanwezig. Vijf sprekers vertelden die dag over de Nederlandse en Britse EV markt, en waar mogelijk voor Nederlandse bedrijven kansen liggen. Ook werd dieper ingegaan op ervaringen van Nederlandse bedrijven die al actief zijn op de Britse markt.

De EV markt in het Verenigd Koninkrijk groeit enorm sinds vorig jaar. De Britse regering heeft aangegeven dat het VK wereldleider op dit gebied moet worden. In de begrotingsplannen heeft de minister van financiën vorige week bekend gemaakt ruim 500 miljoen pond extra uit te trekken voor de EV markt – zo’n 400 miljoen voor laadinfrastructuur, 40 miljoen voor R&D van batterij technologie en 100 miljoen subsidies voor de aanschaf van een EV. Zie verder oa hier en hier.

Voor vragen over de Britse EV markt, de sectorschets of het seminar kunt u contact opnemen met Matthijs Houët van ambassade Londen.